Over Ons | TONTAN TRAVEL

Ontdek wat ons drijft tours in Thailand te organiseren!

Gids Tan
Gids Tan
Tan, gids & eigenaar van TONTAN TRAVEL met de zeldzame waarneming van een overstekende Bengaalse Plompe Lori

TONTAN TRAVEL - Wie?

Zet een rondreizende natuurfotograaf - op weg om de Thaise jungle te verkennen - op de stoel naast een reislustige dame met een bachelordiploma in toerisme in de bus van Bangkok naar Krabi en voor je het weet onstaan er nieuwe ideeën (en slaan de vonken over... ).
Wij zijn Ton & Tan, de enthousiaste initiatiefnemers van Tontan Travel.
Ton betekent in de Thaise taal boom en Tan betekent suiker; de Tontan is een hoge palmboomsoort (Borassus flabellifer) die vaak in de rijstenvelden van Thailand groeit en wordt gebruikt voor het fabriceren van palmsuiker.
Misschien is het toeval, misschien is het voorbestemd... maar de naam voor ons tourbedrijf was geboren.

Na het behalen van haar diploma, heeft Tan voor tourbedrijven en enkele hotels & resorts gewerkt, maar droomde altijd van het starten van een eigen bedrijf: het organiseren van trips voor de buitenlandse bezoekers die naar haar thuisland komen. Met de succesvolle start van Tontan Travel werd haar droom werkelijkheid.
Naast het managen van het bedrijf, is Tan tevens een van onze gidsen. Haar enthousiasme voor de biodiversiteit en cultuur van Thailand, en tegelijkertijd haar interesse in de cultuur van anderen, is van haar gezicht af te lezen. Ze geniet ervan en zal er alles aan doen dat jij ook volop geniet van jouw bezoek. Tan spreekt Engels en Thai, en misschien kan ze je zelfs wat verder helpen met de lokale taal.

Ton is een natuurfotograaf die rond de wereld heeft gereisd op zoek naar wildlife en fotogenieke landschappen. Zijn foto's zijn internationaal gepubliceerd op kalenders, in magazines, en zijn gebruikt als fine-art prints om interieurs mee te decoreren.
Gedreven door zijn passie voor de natuur heeft hij vele van de natuurreservaten in Thailand bezocht en is gek op dit afwisselende land (en op de lieve gids die hierboven vermeld staat ).

Tijdens onze bezoeken aan de natuurparken hebben we enthousiaste 'locals' ontmoet die onze passie voor dieren en biodiversiteit delen. We hebben waardevolle kennis en de laatste interessante waarnemingen uitgewisseld, en snel ontstonden er goede vriendschappen. Deze mensen die de parken op hun duimpje kennen, werken nu met ons als gidsen of chauffeurs. Zij zijn de sleutel tot een succesvol bezoek aan een natuurreservaat, hun goedgetrainde haviksogen voor het spotten van dieren zullen het verschil maken. Je zult snel ontdekken dat dit van onschatbare waarde is wanneer je door een natuurgebied zwerft. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat al deze mensen - naast het feit dat zij allen ervaren dierenspotters en bekwame Engelssprekers zijn - bovendien zeer 'service-minded' zijn en altijd een stap verder gaan om de trip geheel naar jouw wens te maken!

TONTAN TRAVEL - Waarom?

Waarom? Wanneer je Thailand eenmaal bezocht hebt zul je begrijpen waarom. Wij houden van reizen, wij houden van Thailand, wij houden van natuur in het algemeen - dieren in het bijzonder, en wij houden van elkaar!
Er zijn geen betere redenen te verzinnen.

TONTAN TRAVEL - Wanneer?

Wij hebben elkaar ontmoet in 2008. En gezien ons beider voorliefde voor reizen, natuur, vrijheid, en Thailand was het idee snel geboren om een eigen bedrijf te starten met als doel deze voorliefde over te brengen aan anderen - mensen die binnenkort ook verliefd zullen worden op dit prachtige land!

TONTAN TRAVEL - Waar?

Wij begonnen in de provincie - Korat (ook bekend als Nakhon Ratchasima) - waar Tan is geboren. Toevalligerwijs woonden we vlakbij één van Thailand's beste nationale parken voor het spotten van wildlife - Khao Yai nationaal park. Dit werd snel onze populairste bestemming en wij voelen ons voorbestemd deze prachtige wildernis bijna dagelijks te mogen bezoeken. Maar in de loop der tijd hebben we nog enkele andere wildlife reservaten aan onze lijst van tourbestemmingen toegevoegd; Huai Kha Khaeng wildlife reservaat & Kaeng Krachan nationaal park. Ons plan is om in de toekomst de beste wildparken in ons assortiment te hebben.

groepsfoto
groepsfoto
Tan op de foto met een leuke groep uit Polen.Tontan Travel

 

 

TONTAN TRAVEL    ||    T.A.T. Licentie: 54/00020    ||    Algemene Voorwaarden    ||    Copyright © 2009 - 2020    ||    Webdesign & Fotografie