TONTAN TRAVEL


Huidige bestemming:
Kui Buri Nationaal Park

Toon Natuurbestemmingen
Toon Cultuurbestemmingen

Lijst van Tourbestemmingen

Kui Buri Nationaal Park Tours

Het beste park van Thailand om wilde olifanten te zien!
Kui Buri Olifant Safari

Kui Buri Olifant Safari

Kui Buri nationaal park het beste park in Thailand om wilde olifanten te zien. De hoofdactiviteit is de safari rit met tussenstops bij de uitkijkpunten. Als je graag olifanten in het wild wilt zien, is dit de beste optie!

KLIK HIER VOOR ONZE
KUI BURI OLIFANT SAFARI

PRIVé TOUR   |   Vanaf 1050 BAHT

Een kudde olifanten in Kui Buri
Een kudde olifanten gezien op tour in Kui Buri nationaal park
Op onze tours in Kui Buri nationaal park zul je bijna zeker olifanten zien.

olifanten in kui buri nationaal park
Olifanten in Kui Buri nationaal park
De sterren van onze tours in Kui Buri nationaal park zijn de wilde Aziatische Olifanten.

Waarom Kui Buri?

Kui Buri nationaal park is een groeiend succesverhaal over dierenbescherming. Het gebied stond bekend om de vele mens-olifant conflicten. Aziatische olifanten en andere grote herbivoren zoals Gaur plunderden dagelijks de gewassen van het boerenland rond het park. De boeren moesten actief hun landerijen beschermen om de verliezen te beperken. De dieren die simpelweg hun historisch verspreidingsgebied terugclaimden werden gezien als een pest door de lokale boeren en werden als zulks behandeld. De olifanten waren aan de verliezende hand.

Echter nadat Zijne Majesteit de Koning Bhumibol Adulyadej zijn ideeën deelden over hoe het mens-olifant conflict aan te pakken, volgden de locals zijn woorden en kwamen in actie. Een deel van de gecultiveerde gebieden werd teruggegeven aan de natuur, en zoutlikplekken & drinkplaatsen werden gecreërd en sommige gebieden werden herplant.
Dit heeft het probleem misschien niet geheel tot een eind gebracht, maar heeft zeker een groot verschil gemaakt. En de locals hebben het daar niet bij gelaten.

In 2006 heeft een groep lokale boeren de Kuiburi Wildlife Ecotourism Club opgezet, een initiatief met het doel om de boeren te betrekken in het wildlife ecotoerisme. De boeren en hun familieleden worden ingezet als chauffeurs en gids assistenten om de bezoekers rond te leiden en de dieren te tonen die zij voorheen als een pest zagen.

Onze lokale gidsen zijn hoofdfiguren in deze club en zetten zich vol passie in om de manier van denken van de locals te veranderen en hen de dieren te laten beschermen door hen de langetermijn economische waarde van de natuur en de wildlife te tonen.

De lokale boeren verdienen nu een extra inkomen met het ecotoerisme. Dat compenseert hen voor de verliezen van de gewassen.
Er is nog steeds een lange weg te gaan, maar wij hopen dat wij dit park op de kaart kunnen zetten voor de internationale toeristen, en hopelijk daarmee de populariteit van dit park toe te laten nemen en hiermee het inkomen voor de locals te laten groeien.

Samen met onze gids en de locals als chauffeur en assistent ga je op olifantensafari, dus de locals en daarmee dus ook de olifanten hebben direct voordeel bij jouw bezoek. En daarnaast zul jij 's werelds grootste landzoogdieren in het wild zien, een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen!

Wat we doen op onze tours?

Momenteel bieden wij slechts een tour aan in Kui Buri. Om een indruk te krijgen van onze olifanten safari, bekijk de video, bovenaan deze pagina.

Voor meer details kun je tevens ons tourpakket hierboven aanklikken. Onze standaard tours in Kui Buri nationaal park bestaan uit een safari rit in het olifantengebied. We maken enkele stops op uitkijkpunten om wilde olifanten te spotten, of soms worden de dieren direct vanuit de auto gezien. Allemaal afhankelijk van waar ze tevoorschijn komen. Niet iedereen heeft het geluk dichtbij te komen, soms blijven de dieren op afstand, maar dat is het mooie van wildlife, zij bepalen wat ze doen en waar ze naartoe gaan.

Kui Buri Nationaal Park - Waar & Wanneer?

Kui Buri nationaal park ligt op ongeveer 4 uur rijden van Bangkok, in Prachuap Khiri Khan provincie. En 1:30 uur vanaf Hua Hin.
Wij kunnen privé transfers organiseren vanuit Bangkok, Hua Hin, of elders.

Kui Buri nationaal park is het gehele jaar open. Maar in het hete droge seizoen, Maart - April, is het erg droog en heet in het park.

Onze prijzen

Onze wildlife tours zijn alleen op privé basis beschikbaar. Voor meer details bekijk het tourpakket, hierboven.

Gaur gezien tijdens onze tours in Kui Buri
Gaur gezien tijdens onze tours in Kui Buri
Kui Buri nationaal park is een van de beste parken in Thailand om de indrukwekkende Gaur te zien. De grootste wilde rundersoort ter wereld.

Contactformulier


Gebruik a.u.b. het contactformulier, hieronder, om meer info op te vragen over onze Kui Buri national park tours.
Gebruik het 'speciale verzoeken' invulveld om vragen te stellen over de tours.


Selecteer een van de touropties, of laat dit veld leeg en kies zelf de duur, daaronder.
Om onze Algemene Voorwaarden te lezen, klik hier


* Deze velden zijn vereist

Tontan Travel

 

 

TONTAN TRAVEL    ||    T.A.T. Licentie: 54/00020    ||    Algemene Voorwaarden    ||    Copyright © 2009 - 2022    ||    Webdesign & Fotografie