TONTAN TRAVEL


Huidige bestemming:
Kui Buri Nationaal Park

Toon Natuurbestemmingen
Toon Cultuurbestemmingen

Lijst van Tourbestemmingen

Kui Buri Olifanten Safari | Halve Dag

99% kans om olifanten te zien, en met wat geluk zelfs Gaur!

Kui Buri olifanten safari video
Kui Buri elephant safari video
Een moeder olifant met haar kalf gezien tijdens onze olifanten tours in Kui Buri nationaal park.

Aziatische Olifant stier in Kui Buri nationaal park
Aziatische Olifant stier in Kui Buri nationaal park
Een solitaire bul olifant spreidt zijn oren om te laten zien wie de baas is in de jungles van Thailand.

Waarom Kui Buri?

Kui Buri nationaal park is zonder twijfel de beste plaats in Thailand om wilde olifanten te zien en dat maakt het een geweldige wildlife safari bestemming. Om een indruk te krijgen van onze olifanten safaris, bekijk onze video, bovenaan deze pagina.

Behalve olifanten, heb je een goede kans om 's werelds grootste wilde rundersoort tegen te komen, de Gaur. Deze indrukwekkende runderen komen in grote kuddes voor in het park.

Maar er zit meer achter een bezoek aan dit park. Kui Buri is het perfecte voorbeeld hoe ecotoerisme kan bijdragen aan de bescherming van de dieren. Onze gids Bill is een belangrijk lid van de Kuiburi Wildlife Ecotourism Club (KWE-Club), een groep bestaande uit lokale boeren die tegen de parkgrenzen wonen en werken. Het hoofddoel van de KWE-Club is om de boeren als chauffeurs en gids-assistenten in te zetten om de toeristen de olifanten te laten zien. Dit project heeft de manier van denken van de boeren veranderd, omdat nu de olifanten hen een inkomen verschaffen wat de dagelijkse verliezen van de gewassen opgegeten door de olifanten compenseert.
Jouw bezoek vormt daarom een directe financiële bijdrage voor de boeren, en draagt daarmee dus direct bij aan het beschermen van deze magnifieke diersoort.
Als dat nog niet reden genoeg is voor een bezoek...
Lees meer op onze Kui Buri nationaal park tours pagina

De ligging maakt Kui Buri tevens een goede toevoeging voor een van onze tourpakketten in Kaeng Krachan nationaal park.

Wat we doen op onze Wildlife Safaris?

De hoofdactiviteit van onze halve-dag Wildlife Safaris in Kui Buri is de game drive in primair olifanten habitat. We stoppen hier en daar op uitkijkpunten waar we de bosranden afscannen om te kijken of de dieren van Kui Buri zich willen laten zien. Tijdens deze safari wordt er niet echt gewandeld. We maken gebruik van openlucht safari voertuigen welke het beste uitzicht bieden wanneer we wildlife tegenkomen, maar het biedt weinig bescherming tegen de zon of regen, dus wees daarop voorbereid. De voertuigen worden bestuurd door locals uit het omliggende gebied van het park. Op die manier hebben zij direct baat bij de aanwezigheid van wildlife, en zullen ze hun best doen om het park en de dieren te beschermen, zelfs als dit af en toe betekent dat olifanten hun gewassen opvreten.

Safari rondrit in Kui Buri
Safari rondrit in Kui Buri nationaal park
De safari ritten in Kui Buri nationaal park zijn de ultieme manier om de grote Thaise zoogdieren te zien. Na iedere bocht die je neemt kun je zomaar ineens een olifant zien, of soms zelfs andere dieren zoals herten, gaur, en vogels.Kui Buri Olifanten Safari  |  PROGRAMMA

Hier volgt het tourprogramma.

Dag 1 (14:30 tot ±18:00)

Na registratie, krijgen we een voertuig toegewezen met chauffeur en assistent; locals uit de omgeving van Kui Buri. Met dit openlucht safari voertuig betreden we het park en volgen langzaam de onverharde weg. Ookal is het hoofddoel het spotten van de grote herbivoren, we houden ook onze ogen open voor ander wild en vogels die in het gebied voorkomen. Als we bij het eerste uitkijkpunt aankomen, verlaten we het voertuig en lopen naar de uitkijk om de savanne en bosrand af te scannen om een glimp op te vangen van de olifanten of andere dieren. Onze gids zal je meer vertellen over de historie van het park, en over het lokale wild. Vervolgens continueren we de game drive dieper in het reservaat tot we bij het Gaur observatie gebied komen, tevens het eind van de weg. Hier gaan we wederom uit het voertuig en hopen we de enorme runderen te spotten, maar ook olifanten, en soms zelfs Banteng. Na het genieten van de omgeving en hopelijk vele dieren, beginnen we aan de rit terug naar het startpunt. Hierbij komen we nog weleens 'wegversperringen' tegen in de vorm van olifanten.

Kui Buri Nationaal Park - Waar & Wanneer?

Kui Buri nationaal park ligt op ongeveer 4 uur rijden van Bangkok. En 1:30 uur vanaf Hua Hin.
Wij kunnen privé transfers organiseren vanuit Bangkok, Hua Hin, of elders.

Kui Buri nationaal park is het gehele jaar open.

Onze prijzen

Deze halve-dag safaris zijn privé tours.
Een lijstje met wat is inbegrepen vind je aan de rechterzijde.

Privé Tours - Wildlife Safari Kui Buri

Groepsgrootte: Prijs per persoon:
8 Personen 1050 Baht
7 Personen 1100 Baht
6 Personen 1150 Baht
5 Personen 1200 Baht
4 Personen 1300 Baht
3 Personen 1600 Baht
2 Personen 2000 Baht
1 Persoon 3500 Baht

Olifant gezien tijdens onze wildlife safari
Olifant gezien tijdens onze wildlife safari
Olifanten kunnen overal gezien worden. Soms op afstand in de grasvlaktes, en soms gewoon pal voor je midden op de weg.

Contactformulier


Om onze Kui Buri Wildlife Safari te boeken of om vragen met betrekking tot de tours te stellen, kun je het contactformulier, hieronder, gebruiken. Ben je opzoek naar een hotel in de buurt? Gebruik het 'Speciale verzoeken' invulveld om naar de mogelijke accommodatie opties te informeren.

Om onze Algemene Voorwaarden te lezen, klik hier


* Deze velden zijn vereist

Tontan Travel

 

 

TONTAN TRAVEL    ||    T.A.T. Licentie: 54/00020    ||    Algemene Voorwaarden    ||    Copyright © 2009 - 2022    ||    Webdesign & Fotografie